Feyenoord Rotterdam wint 15e editie van Miru&HJS MVC TOP Onder 12 Toernooi!!

Na een spannende finale zonder doelpunten maar met penalties als slotstuk, was het Feyenoord Rotterdam 2 dat de 15e editie van het MV TOP Onder 12 toernooi wist te winnen. Dit is voor de Rotterdamse club de tweede keer in twaalf deelnames dat ze de wisselbeker in ontvangst mochten nemen. Deze 15e editie vond vanwege de huidige COVID-situatie en -beperkingen alleen op zaterdag plaats en bezoekers waren zeer beperkt welkom. Ook bestond het deelnemersveld enkel uit Nederlandse clubs.

Beste speler van het toernooi was Sjangie Kwarten van Feyenoord Rotterdam en met 6 doelpunten bekroonde Denzel Darko van Ajax Amsterdam zich tot topscoorder. De prijs voor beste keeper van het toernooi ging naar de nummer 1 van AZ; Jaycen Luca Duijker. Tot slot was het MVC ’19 dat de Fair Play prijs in ontvangst mocht nemen in een sowieso zeer sportief toernooi.

Het team van MVC ’19 behaalde een verdienstelijke 14e plek nadat het in de laatste wedstrijd met penalties verloor van Sparta Rotterdam 2. Waar het team uit Maasbree in de poule met nul punten bleef, werd in de kruisfinale met een overtuigende 3-1 gewonnen van Vitesse Arnhem 2. 

Eindstand:

 1. Feyenoord Rotterdam 2
 2. Ajax Amsterdam 2
 3. AZ Alkmaar 2
 4. PSV Eindhoven 2
 5. Ajax Amsterdam 1
 6. Feyenoord Rotterdam 1
 7. AZ Alkmaar 1
 8. PSV Eindhoven 1
 9. Sparta Rotterdam 1
 10. VVV Venlo 1
 11. FC Utrecht 1
 12. Vitesse Arnhem 1
 13. Sparta Rottedam 2
 14. MVC ’19 Maasbree
 15. FC Utrecht 2
 16. Vitesse Arnhem 2

Beste Speler Toernooi/Mason Mount trofee: Sjangie Kwarten (Feyenoord Rotterdam)
Beste Keeper: Jaycen Luca Duijker (AZ Alkmaar)
Topscoorder: Denzel Darko – 6 doelpunten (Ajax Amsterdam)
Fair Play Cup: MVC ’19 Maasbree

Wedstrijden en Uitslagen: