Toernooi Reglement

Wedstrijdreglement MVC TOP Onder 12 Toernooi 2023

Toernooireglement MIRU&HJS MVC TOP O12 toernooi 2023

1. Aanwezigheid
Alle teams dienen zich uiterlijk 30 minuten voor aanvang van de opening van het toernooi te melden bij het wedstrijdsecretariaat. Teams dienen uiterlijk 5 minuten voor aanvang van hun wedstrijd gereed te staan bij hun speelveld.

2. Leeftijd
Gerechtigd tot deelname aan het toernooi zijn BVO SPELERS geboren op of na 01-01-2012 en SPELERS VAN HET REGIOTEAM geboren op of na 01-01-2011.

Een lijst met namen en geboortedatum dient voor aanvang van het toernooi te worden ingeleverd bij het wedstrijdsecretariaat (*).

De organisatie behoudt zich het recht voor om hier eventueel in lijn met de KNVB-regels uitzonderingen op toe te staan.

*          Spelers mogen gedurende het toernooi niet wisselen van team en zijn alleen speelgerechtigd voor het ingeschreven team op de vooraf aangeleverde spelerslijst.

3. Speelduur
De wedstrijden duren 2 x 15 minuten. De leiding van de wedstrijden is in handen van KNVB scheidsrechters. Deelnemende teams dienen zelf voor een eigen grensrechter te zorgen. Er wordt niet getost. De eerstgenoemde ploeg heeft doelkeus, de andere ploeg trapt af.

4. Puntentelling
Er wordt een halve competitie gespeeld. Winnaar is het team dat de meeste punten heeft behaald. Eindigen meerdere teams in de poule met een gelijk aantal punten, dan:

• beslist het onderlinge resultaat, anders;
  • het doelsaldo;
  • het team dat de meest gescoorde doelpunten heeft, anders.

Mocht ook dat geen uitsluitsel bieden dan worden strafschoppen (**) genomen. Bij alle wedstrijden waar een winnaar uit dient te komen, worden bij een gelijke stand strafschoppen (**) genomen om een winnaar te verkrijgen. Er zal dus geen verlenging worden gespeeld, uitgezonderd de finale. Deze wordt 2 x 5 minuten verlengd.

** Strafschoppenseries:

5. Wisselspelers
Elk team mag 5 veldspelers en 1 keeper per wedstrijd wisselen. Doorwisselen is niet toegestaan. Wisselen kan alleen tijdens spelonderbrekingen en met toestemming van de scheidsrechter.

6. Kleding

• Wanneer twee teams in dezelfde kleuren spelen, dient het laatstgenoemde team van shirt te wisselen. De verenigingen worden verzocht om reserveshirts mee te brengen.

7. Disciplinaire straffen:

• een speler die een gele kaart ontvangt, wordt 5 minuten uitgesloten.
  • een tweede gele kaart, betekent een rode kaart en uitsluiting voor de rest van die wedstrijd én de eerstvolgende wedstrijd.
  • een rode kaart betekent uitsluiting voor de rest van die wedstrijd en minimaal voor de eerstvolgende wedstrijd. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan de scheidsrechter in overleg met de toernooicommissie een zwaardere sanctie opleggen.

8. Afwijkende regels O12-jeugd

Hoekschoppen: deze mogen worden genomen op de 9,15m lijn vanaf de hoekschopcirkel

Doeltrappen: de doelman mag bij een doeltrap de bal vanaf de 16m lijn uitrappen (vanaf de grond)

9. Overige bepalingen

Het bestuur van MVC’19 en de Stichting MVC Top Jeugd Toernooi stelt zich niet aansprakelijk voor verlies en/of schade tijdens, voor en na het toernooi die ondervonden is. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de toernooicommissie.