Toernooidag 1 – verslag:

Onder een stralende zon op een sportpark wat er weer fantastisch bij ligt, werd het toernooi geopend. Topclubs uit 5 verschillende landen werden aan het al aanwezige publiek voorgesteld. Na de traditionele foto met alle aanvoerders, werd alles gereed gemaakt voor de aftrap van de 1e speelronde. 

Speelronde 1:
In Poule A was de meest opvallende uitslag van de 1e speelronde die van het MVC’19 Regioteam tegen titelverdediger Feyenoord. Het werd 3-1 waarbij Izaak Janssen een hattrick maakte. In poule B pakte Chelsea met een 4-2 overwinning op PSV de koppositie.

Speelronde 2:
Na de spelerslunch en middagpauze volgde speelronde 2 van de zaterdag. In Poule A gingen Ajax en Dormund na het 1-1 gelijkspel samen aan de leiding. Het MVC’19 Regioteam ging strijdend net ten onder tegen Aberdeen FC, het werd 2-3. In poule B haalde Utrecht met 6-0 uit tegen VVV, met een hattrick voor Assati. KRC Genk deed hetzelfde met 5-0 tegen PSV. Chelsea won met 3-2 van AZ en haalde daarmee, net als KRC Genk de maximale 6 punten uit 2 wedstrijden.

Speelronde 3:
Na de laatste wedstrijden van de zaterdag in Poule A, gaat Ajax aan de leiding na een 2-0 overwinning op het MVC’19 Regioteam. Titelverdediger Feyenoord versloeg Dortmund met 5-2 en Aberdeen FC won met 2-1 van Vitesse. In Poule B staat Chelsea FC op plek 1 met 9 punten na een 4-2 overwinning op KRC Genk. FC Utrecht won met 3-0 van AZ en PSV won met 4-1 van VVV Venlo.

Topscorer:
Na 3 wedstrijden in beide poules zijn er in totaal 73 doelpunten gemaakt. Mohamed Aissati staat na vandaag bovenaan met 5 doelpunten en wordt gevolgd door Joppe Geenen (4 goals) en Izaak Janssen, Calan Freeland en Jamin Morowei (allen 3 goals). Morgen zijn er nog 2 poule-wedstrijden te spelen gevolgd door de kruisfinales en finales. Dit geeft de spelers nog 3 wedstrijden de kans hun totaal op te krikken en voor de teams die de finales halen zelfs 4. 

Kampioensschaal Feyenoord ’22-’23:
Het was ons gelukt om de Rotterdamse trots van afgelopen seizoen, de kampioensschaal, naar Maasbree te halen. Onder toezicht van een beveiliger was het voor de bezoekers mogelijk om met de schaal op de foto te gaan, iets waar gretig gebruikt van werd gemaakt.