Toernooidag 2 – verslag

Na een nachtelijke bui lagen de velden in de ochtend er wederom perfect bij. Onder een lekker ochtendzonnetje arriveerden de teams alweer vroeg op het sportpark voor de 2e speeldag.

Speelronde 4:
Poule A was als eerste aan de beurt om 10 uur. Na een 0-1 overwinning bleef Ajax aan kop in deze poule, gevolgd op 1 punt door Feyenoord welke met 3-1 wisten te winnen van Aberdeen. Het MVC’19 Regioteam moest het hoofd buigen tegen Dortmund, het werd 0-3.In Poule B behoudt Chelsea de koppositie na een nipte 1-0 overwinning op VVV. Utrecht  won met 2-0 van PSV en KRC Genk wist met 2-1 te winnen van AZ. 

Speelronde 5:
in Poule A stond de mini-klassieker op het programma welke ook direct om de groepswinst ging. Ajax won met 3-2 en wordt daarmee 1e in de poule. Feyenoord wordt ondanks de nederlaag op onderling resultaat 2e in poule A, i ondanks de 4-3 overwinning van Aberdeen FC op Dortmund. Dortmund eindigt hiermee op plek 4. Vitesse wint het onderlinge duel van het MVC’19 Regioteam met 3-2, waarmee de Arnhemmers op plek 5 eindigen en het Regioteam 6e worden. In Poule B was de ontknoping enorm spannend, met 3 teams die op 12 punten eindigden. KRC Genk eindigde op plek 1 na een 7-0 overwinning op VVV Venlo. FC Utrecht wist de 2eplek veilig te stellen door met 1-0 te winnen van Chelsea FC. De Londenaren werden 3e. In de strijd op plek 4 won PSV met 3-2 van AZ, waardoor de Eindhovenaren op plek 5 eindigen. VVV Venlo eindigt daarmee op de 6e plek in Poule B.

Kruisfinales: 
In de eerste halve finale tussen Feyenoord en KRC Genk wist KRC Genk via een 2-1 overwinning de finale te bereiken. Hierin zouden ze het opnemen tegen Ajax, welke met 3-1 wist te winnen van FC Utrecht. De strijd voor plek 5 en 6 ging tussen Aberdeen FC en Chelsea FC, welke eindigde in 1-1. Na penalties was Aberdeen de winnaar. Plek 7 werd bemachtigd door PSV, waarmee Dortmund 8e werd. Na een 2-2 volgden ook hier penalties die met 3-1 door de Eindhovenaren beter genomen werden. Vitesse legde beslag op de 9e plek, waar ook penalties nodig waren in de wedstrijd tegen AZ. Regulier werd het 2-2 en in de penaltyserie werd het 5-4. In de strijd om plek 11 en 12 wist VVV met 1-0 te winnen van MVC’19 Regioteam

Finales:
In een spannende wedstrijd om de 3e plek heeft titelverdediger Feyenoord zich alsnog op het podium geknokt. Het werd in een spannende wedstrijd 2-3 voor de Rotterdammers, waarbij toernooi-topscorer Jamin Morowei 2 doelpunten voor zijn rekening nam.

Hierna waren alle ogen gericht op de finale, waar  Ajax en KRC Genk onder luid gejuich van het publiek het veld op kwamen. In de 1e helft ging het enigszins gelijk op, maar leek Ajax een licht overwicht te hebben. De 2e helft werd gestart na een 0-0 ruststand en al na enkele minuten was het al raak: Ajax-speler Noud Koopmans schoot de 1-0 binnen voor de Amsterdammers. KRC Genk zette in de 2e helft aan maar het was Ajax dat de beste kansen had. Dit leidde vlak voor het eindsignaal tot de 2-0 van Mubashir Tagba.

Na het laatste fluitsignaal was er grote vreugde op het veld bij de Ajax spelers, staffen familie. In 7 deelnames was dit de 1e eindoverwinning op ons toernooi van de Amsterdammers.

Topscorer:
Na de poulefase kwam het totale doelpunten uit op 117. Topscorer na 5 poule-wedstrijden was Joppe Geenen (KRC Genk) met 7 doelpunten. Met 27 doelpunten in de finales kwam het totaal aantal doelpunten tijdens het toernooi op 144. Topscorer werd Jamin Morowei van Feyenoord, met maar liefst 8 doelpunten. Joppe Geenen (KRC Genk) werd 2e met 7 doelpunten en met Mohamed Aissati (FC Utrecht) maakte 6 doelpunten.

Beste Speler:
Ondanks dat Chelsea FC de halve finales niet haalde, was het duidelijk dat middenvelder Khalil Mitchell een talent voor de toekomst was. Hij kreeg tijdens de prijsuitreiking dan ook de Mason Mount Trophy voor Beste Speler uitgereikt.

Beste Keeper:
Hij was de minst gepasseerde keeper met slechts 4 tegendoelpunten; Milo Middendorp van Ajax en daarmee krijg hij terecht deze individuele prijs uitgereikt.

Fair Play Cup:
Fair Play hebben wij als toernooi hoog in het vaandel, vandaar deze prijs die door de scheidsrechters wordt beoordeeld. AZ Alkmaar kwam hierbij als beste uit de bus en ging met deze trofee naar huis.